2011. január 19., szerda

Piknik Victor Harbor-ben, egy gyönyörű csótány és végre krokodilt sütöttünk!

Kellemes idő volt, így gondoltunk egyet és reggel elindultunk piknikezni Victor Harbor-be, kb. 70 km délre Adelaide-tól. A teljes útvonalhoz katt ide! A város Glenelg kerületén mentünk át, itt van a legszebb parti strand a környéken.

Útközben betértünk Morphett Vale-ba, megnéztük Jenci első ausztráliai házát. (kémfotó)
Tipikus ausztrál táj.
Egy kisváros szélén megálltunk kicsit lazítani és magunkhoz vettünk még egy kis hűsítőt.
Nagyon finom fekete szőlőt találtunk egy boltban, ilyen édeset még életemben nem ettem!


Folyamatosan figyelmeztetnek a táblák a vadállatok felbukkanására, itt éppen egy koala mackót féltenek a vad autósoktól. De jelzik a kenguruk és vadkacsák várható megjelenését is.

Victor Harbor gyönyörű öble. Itt a Déli-sark közelsége miatt pingvinek és bálnák is felbukkanhatnak, nem zárja el a nyílt óceánt semmi, nem úgy, mint Adelaide-ot a Kangaroo Island.

Mama éppen keres egyet. :-)

Muszáj volt lefényképeznem ezt a csótányt, olyan szép volt. A távcső pénzbedobónyílásából jött elő és oda is ment vissza. Lehet, hogy ő volt az idegenvezető...
Hát persze, hogy rántott csirkeszárnyakat ettünk! :-)

Hazafelé már egy másik útvonalon jöttünk, nem a tengerpart mellett. Jenci sem járt még errefelé, nagyon szép, árnyas, dombos, kanyargós volt az út.
A városba éppen a délutáni csúcsra érkeztünk meg...
Otthon végre terítékre került a krokodilhús! Már nagyon fentem rá a fogam, ki is kevertem hozzá egy pikáns, fokhagymás, fűszeres olivaolajat.

Érdekes, de semmilyen illata nem volt! Pedig felbontáskor azonnal megszagoltam, semleges, olyan hűtőszagot éreztem, nem a húsét. Mondjuk ragadozó állatról van szó, nem szalmából húst előállító gyárról... :-)
Teflontálban fedő alatt fél óra kellett neki. Nagyon ízletes, az íze a csirkemellre hasonlít leginkább, de nem annyira 'szálkás' a húsa.
Mama csak messziről nézte, azt mondta, talán még egy gumicsizmát is találunk a húsok között! :-D Pedig próbáltam felkelteni az érdeklődését a hús iránt, amikor azt kérdezte milyen az íze, azt feleltem: olyan, mint a gyíké... (ami felettébb igaz is) Aztán nagy nehezen evett egy falatot, de amint néztem, még 5 perc múlva is forgatta a szájában... :-)

Holnap a Mount Lofty meghágása a terv, utána egy tengerparti fürdőzés.

2 megjegyzés:

  1. Vajda Attila Tamás2011. január 19. 22:12

    Zolikám Jó étvágyat!!!!:::::))))

    VálaszTörlés
  2. Kösz Cimbi! Mindig gondolok Rád ilyenkor, mert Te sem szeretsz enni...
    ;-)))

    VálaszTörlés