2010. december 26., vasárnap

Ma elmenünk a narancsültetvényre Waikerie-be

Linda öccse, Gary is eljött velünk, nagyon szeret horgászni. Itthon nehezen tudtuk elképzelni, hogy az ember a saját narancsültetvényéről szedi a termést, velünk ez ma megtörtént. :-) Mama úgy viselkedett, mint egy TESCO-s akcióra benyomuló nyugdíjas! ;-) Ha lett volna még egy pár keze, az sem lett volna elég. Olyan gyorsan kapkodta a gyümölcsöket, ahogyan csak bírta. :-) Nem győztem kattogtatni a fényképezőt, azt hitte, csak álmodik. Bratyó rászólt: ez mind a Tiéd Anyuci, ne aggódj! :-) Amire teleszedte a terepjárót, addigra már lelassult... :-) Azután még horgásztunk, halásztunk és megtörtént a második ausztráliai rovartámadás is...
 
Nagyon szép, tipikus ausztrál tájakon vezetett az út, amíg el nem értük a Murray folyót.

Waikerie gyönyörű, ragyogóan tiszta városka.
  A folyó környezetében hatalmas szőlő és narancsültetvények vannak, ameddig a szem ellát. Szőlőültetvény és pálma, igazi egzotikum. :-)

Hamarosan megtaláltuk a miénket is, Mama nagy örömére!




Bár rosszabbra számítottunk, igen ízletes, az otthoninál édesebb és lágyabb húsú a gyümölcse.
Gazdag a létartalma és érdekes módon, jól tartotta még magában az éjszakai hűvösséget, nagyon finom, üdítően hűs volt a melegben.





Nappal a csigák behúzódnak a fatörzsek alá, várva a kedvezőbb, hűvösebb időt.

A "szüret" után elnéztünk egy nem sokak által látogatott horgászhelyre, ahol nagy meglepetés fogadott: víz alatt volt az út!
Hatalmas kaktuszok nőttek a környéken.

Mama mindenáron ott akart egy képet, de figyelmeztettem, ne menjen közel a növényhez.





De hát Mamának beszélhet az ember, meg is csípte valami. Gary szerint egy szúnyog... :-)
A sikertelen horgászás után egy újabb helyszín következett, de csak egy piknikhez volt "szerencsénk", bár nem véletlenül tettem idézőjelbe. Mama ugyanis azt is kitette a rókának otthon a kagylóba... (de reggelre már jobban lett) Hiába, a vasat is megedzik. :-)
Hazafelé végtelen gabonamezők között haladtunk, amelyek aratása már javában folyt. Nagyon szép ez a vidék, lenyűgözőek a méretek, minden új nap egy nagyszerű élmény!
Holnap reggel - közkívánatra - megint meghágjuk Lofty nénit! Linda gyengélkedik, kérdéses, jön-e? Kíváncsi leszek, mennyit javul a teljesítményünk? A második túra már jóval könnyebb volt, holnap talán még gyorsabbak leszünk. Visszük a GPS statisztát is magunkkal, független trénerként értékel majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése