2011. január 27., csütörtök

Házikolbász, ököruszály leves és néhány kép Gatton-ról

A reggel Feri bátyánk házikolbászával nem is kezdődhetett volna szebben. :-) A horgászás ma is elmarad, alig tudok a lábamra állni, nem hogy menni. A tegnapi 13 km ugyebár... Csak az boldogít, hogy szenvedésemmel nem vagyok egyedül. :-P
Kellett is az energia, mert a vas differenciálműjének szellőzője eldugult és nem tehettük a súlyos dollárokat holmi rabló autószerelők zsebébe...
A 2 és fél tonna terepjárón mindig van valami finomítani való, de jelenleg ez a legjobb választás, hiszen Gatton-ban ez az autó lesz az ideális. 

A gattoni birtoknak van olyan része, ami egyszerűen járhatatlan az ember számára gyalogosan, bár a lovak szépen lelegelték a könnyebben járható területeket. Készül a házterv, igazi földi paradicsom lesz pár év múlva! Van rajta forrás által táplált tó, patak, hatalmas sziklaorom és egy bazi nagy sziklatömb, amit a túristáknak igazán lehetne mutogatni. :-) Itt a gazda a távoli szomszéddal Rickkel. Rick az Egyesült Államokból jött Ausztráliába, hogy igazi nyugalomra leljen. Evelinre vár, hogy a keresztanyja legyen a kőnek, ki kell találni számára valami szép nevet! ;-)

Mint egy poszter! A háttérben a messziről is jól látható sziklaorom. A Google Maps-hoz katt ide! 7 óránál látható a tó, 12 óránál a sziklacsúcs. Érdemes 3D-ben megforgatni, döntögetni, igen impozáns látvány!

Hát nem gyönyörű?
Mielőtt nekilátnánk az ínyencségnek, Mama medencetakarójára láncokat helyeztünk nehezéknek, nehogy a szomszédnál kössön ki. A viharos szél bármikor megérkezhet.

Vacsorára elkészült az ököruszály leves, természetesen ökörfarokból! A marhalábszár a nyomába sem léphet ízvilágában. Kicsit több só kell hozzá, mert megédesíti a levest. A megfőtt hús olyan ragadós lett, hogy ajkunkhoz ragadt a szalvéta... :-)

Linda erről most lemaradt, de ha iparkodik, még jut belőle Neki is... ;-)

Szombaton 41°C! Holnap feltöltjük a készleteket és ha minden igaz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése