2011. január 29., szombat

Kagylóevés Largs Beach-en és esti vadpulyka vadászat

Még egy utolsó bevásárlás, aminek elengedhetetlen szereplője volt a Wild Turkey (vadpulyka) whiskey... :-)
 Indulás Largs Beach-be
Gyönyörű, 120 éves épület, előbb épült meg, mint a parti út. Ja kérem, az ausztrálok már akkor is tudtak élni... ;-)
Mama kiszáradva, éhesen érkezett, csakúgy, mint mindannyian. A huszonéves pincérfiú anyukája egyébként magyar volt. :-)

Jenci és Anyuci standard fogást rendelt, Linda egy hatalmas, félig sült kengurucombot olyan angolosan. Én is megkóstoltam, vajpuha volt, de kicsit véres... Érdekes, ha félpercnél tovább sütik, rágós lesz. Ezt négy éve is megtapasztaltam grillezéskor. Bezzeg a pörköltemben nem volt sok választása, puha lett, ahogyan kellett. :-)

Az én fogásom nyers, friss tengeri fekete kagyló volt, pont egy tucat. Tengeri só ágyban tálalták, a kagylónyelv mellé füstölt, pirított sonkát tettek vékony csíkokra metélve és az egészet felöntötték egy pikáns barna szósszal. 
Nem esküszöm meg arra, hogy az utolsó falat könnyen ment le...
Sunset - Hazafelé
Jó ausztrál szokás szerint, hétvégén állt a bál!
Búcsú Largs Beach-től.
És elkezdődött a vadpulykavadászat! A helyesírási hibákat majd reggel javítom... ;-)
Hát persze, hogy egy újabb lakó is jóéjt kívánt, miközben lámpásaival mutatta az utat... ;-)

Holnap istenbizony horgászat és fürdés... :-O

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése